Her kan du læse, Struer afdelingens gamle programpunkter:

2018-2019

Nov. 19              Karin Gårsted om samarbejde, muligheder og udfordringer i det nordiske fællesskab.
Nov.  12             “Helte I Norden” om  “Islandske konger”. Nordisk biblioteksaften med De Eventyrlystne
Oktober 11        Sydslesvig som porten til Norden med Anke Spoorendonk fra Sydslesvig.
August 11          Dragonerne i Holstebro. Tur på kasernens øvelsesterræn, rundvisning på museet.
August               Foreningen Norden, Struer og Gimsing Sognehøjskole var på fællesrejse til Færøerne.
August 9.           Rejseinspiration. Magnus Møller: om  oplevelser som ansat ved politiet på Færøerne.

2017-2018

Juni 11.              Endagsbustur til Kongeåen – Danmarks gamle grænse
Maj 17.               Rejseforedrag. Læge Knud Jacobsen om Færøernes historie. De Eventyrlystne deltog.
April 10.             Bustur til See War Museet i Thyborøn. Opfølgning på foredraget om “Jyllandsslaget”
Marts 22
“Jyllandsslaget”  Knud Jacobsen, fortæller om sin nye bogudgivelse, “Jyllandsslaget”
Feb. 7.                Nordisk Gæstebud på Rest. Fjorden med færøsk tema. Lilly og Ryan underholder.
Jan. 12.              ”Midt- og Vestjyllands Politi” med Politidirektør Jens Kaasgaard
Nov. 28.            ”Finland 100 år” med forbundssekretær, Henrik Wilén
Nov. 13.             ”Øer i Norden”. Nordisk Biblioteksuge med De Eventyrlystne
Sept. 21.            Sveriges store sangdigter, Dan Andersson – med troubadouren, Pär Sörman
Sept. 4.              Éndags bustur til Fanø
Aug. 23.             Introduktionsaften til Færø-tur med rejsebureauet OurWorld og De Eventyrlystne

2016-2017

Juni 18. – 24.    I H.C. Andersens fodspor. Birthe og Eskild var guider på en tur til Tyskland.
Maj 15.               Struer købstadsjubilæum 2017 med ”Lyden af Norden” med De Eventyrlystne.
April 5.               ”Samerne  – en urbefolkning i Norden” m. Museumsinspektør Jytte Nielsen, Thisted,
Marts 14.           ”Pippi Langstrømpes moder” m. Lise Brandt Figiber, Bremdal
Februar 23.       ”Nordisk middag” på Humlum Kro m. svensk inspireret mad.
Januar 12.         ”H. C. Andersen aften” m. De Eventyrlystne
Nov. 14.             ”Fremtiden for Norden” Nordisk Biblioteksuge m. De Eventyrlystne
Oktober 7.         Borgmestre og øgenavne i Struer Kommune m. Frode Peitersen
Sept. 27.            ”Flygtninge før og nu” m. Birthe Højgaard
August 30.        Bustur til Samsø

2015-2016

Juli 28.–31.       1000-års fejring i Sarpsborg
April 11.            Struer Wellness, vi besøgte Kurbad Limfjorden
Marts 9.            Skæbner i Struer og Gimsing. Lokalhistoriker Benny Boysen causerede.
Feb. 9.               Nordisk middag på Humlum Kro
Januar 4,          Nytårskoncert med Lykke Appelon og Anton Lyhne ved klaveret
Nov. 9,               ”Venskab i Norden” Nordisk Biblioteksuge m. Charlotte Rønhoff.
Okt.  10.           ”Sarpsborg – 1.000 år” Norske venner på besøg som optakt til turen
Sept. 17.           Jubilæumsaften med ”De Eventyrlystne”. Om Dan Andersson
August 28.       Bustur til besøgsmål i Midtjylland

2014 – 2015

Juni 7. – 15.      Medlemstur tur til Normandiet under ledelse af Erling Agergaard
Marts 26.         ”Familien Scholl – en tysk biografi” med Knud Pedersen, Struer
Marts 6.            Grønlandsaften med spisning på Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården i Søndbjerg
Feb. 17.            ”Fra kolonitid til nutid”.  Johan Johansen, Hjerm, fortæller om Dansk Vestindien.
Jan. 12.             Nordiske sange og viser med De Eventyrlystne
Nov. 10.           ”Trolde i Norden”  –  Nordisk Biblioteksuge m. Birthe og Eskild Højgaard.
Okt. 20.           ”I normannernes fodspor”-  optakt til foreningens medlemsrejse.
Sept. 18.           Syng sammen med Struer Shantykor
Juni 7. – 15.      Bustur til Limfjordslandet